Opvarmning før din træning

TraYn instruktørerne anbefaler altid at du starter din træning nænsomt med et par gode opvarmnings øvelser.

Opvarmning har i teoretisk øjemed til hensigt at vække centralnervesystemet (hjernen) -så den er max parat til det der skal ske. Opvarmning skal også øge frigivelsen af forskellige hormoner, enzymer og væsker; fx ledvæske til at smøre dine led.

For at kroppen ikke skal føles ”stram” at være i, er det også vigtigt at du får varmet dit bindevæv op, ligesom pulsen skal følges opad, så hjertet pumper iltet blod nok rundt til de muskler du bruger.

Det ses ofte at mange varmer op med ret heftig konditions træning; men udelader balance, stræk og ledbevægelser.

Det er hårdt arbejde for kroppen at lave hård konditions træning, også selvom det måske er kort tid. Den bliver træt.

Du kan risikere at køre kroppen tilpas træt til at den ikke kan levere så godt, når du så går i gang med dit reelle trænings -og styrke program.

Du får altså dermed ikke det fulde udbytte af din trænings indsats.

Vi anbefaler at du varmer din krop nænsomt op og har tanke på; led, hjerne, hjerte (puls), balance, bindevæv og at du mærker en god solid kernevarme indvendig, uden at være helt kørt over af et for massivt cardio/konditions opvarmnings set up.

Find TraYn instruktørernes bedste opvarmnings øvelser, fif og råd her

Vil du gerne træne din kondition og give den en ekstra tand; anbefaler vi at du lægger de hårde cardio/konditions intervaller sidst i din træning. Altså slutter af med en ordentlig omgang smæk på, inden du går til Cool Down.

Scroll to Top